Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Lavanta Sabunu Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

31-05-2023 11:40
Lavanta Sabunu  Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?
LAVANTA SABUNU NEDİR?

 


Lavanta, Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz çevresindeki ülkelere, Hindistan’a kadar uzanan bir bölgede üretimi yapılan, hoş kokulu bir bitkidir. Lavanta denilince akla ilk olarak süs bitkisi gelir. Rengiyle bulunduğu ortama güzellik katan lavanta, günümüzde artık cilt bakım ürünlerinin de vazgeçilmez ürünleri arasında yerini alıyor. İçinde bulunan antiseptik özelliği ile cildi ölü deriden arındırmaya yardım eden lavanta, sivilce, akne gibi problemlerin yok olmasına da olanak sağlıyor.

LAVANTA SABUNU NE İŞE YARAR?


Antiseptik bir özelliğe sahip olan lavanta sabunu, cildi fazla yağdan, kirden arındırmakta oldukça etkili bir üründür. Yağlı cilde sahip olanların vazgeçilmez cilt bakım ürünü olan lavanta sabunu, sivilce ve akne gibi problemlerin oluşmasını engeller. Cildin yağ dengesini kontrol altına alan bu sabun, var olan sivilcelerin de kurumasına yardım eder. Zona tedavisinde de etkili sonuçlar verdiği görülmektedir. İçinde bulunan yararlı bileşenler sayesinde bedeni de rahatlatan lavanta sabunu, her evin olmazsa olmazı bir üründür.

CİLDE FAYDALARI NELERDİR?


Lavantalı sabunu faydaları cilt üzerinde oldukça fazladır. Cilde tazelik ve canlılık kazandıran lavantalı sabun, genellikle kişisel bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Suyu çekebilen ince bir tabakaya sahip olması sayesinde yağ parçacıklarını tamamen saran lavantalı sabun, bu sayede cildi derinlemesine temizleyebilme gibi oldukça önemli bir özelliğe sahiptir.
İçeriğindeki pek çok faydalı bileşene ev sahipliği yapan bu sabun, ciltte meydana gelen akne ve sivilce gibi problemlere iyi gelebilmektedir. Bedenin rahatlaması, cilde ferahlık ve rahatlık gibi hisler sağlaması gibi özellikleri ile de bilinen lavantalı sabun, zona gibi cilt problemlerinde de oldukça etkili olabilmektedir.
Cilt bakımına önem veren kişiler tarafından tercih edilen sabun, cilt üzerinde mucizevi etkiler göstermektedir.Öncelikli olarak cildi günün stres ve yorgunluğundan arındırması, dinginleştirmesi, hoş kokusu sayesinde insana rahatlama hissi vermesi ile dikkat çeken bu sabun, aynı zamanda ideal bir kişisel bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Bu gibi etkilerini tamamen doğal ve organik bir yapıya sahip olmasına borçlu olan sabun, akne, sivilce, siyah nokta ve güneş lekelerine karşı etki göstermektedir.
Öte yandan yanık ve doku bozulmalarının iyileşmesinde faydalı olan doğal sabun olması ile bilinmektedir. 

LAVANTA SABUNUNUN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?


Cilt üzerindeki etkilerinin yanı sıra saçlar üzerinde de oldukça faydalı olan sabun, saç diplerinde meydana gelen kepeklenmelerin giderilmesini ve yeniden oluşumunun önüne geçilmesini sağlamaktadır. Öte yandan saç derisini derinlemesine temizleyerek kökleri bakteri ve mikroplardan arındıran bu bitkisel sabun, daha sağlıklı, daha canlı, daha parlak bir saç görünümüne kavuşulmasını sağlayabilmektedir.

Saça canlılık kazandırması ve yanıklara iyi gelmesi, hücreleri yenilemesi ve ciltte doğal bir koruma sağlaması yine lavantalı sabunu faydaları arasında yer alırken, aynı zamanda cilde kalıcı bir yumuşaklık kazandırması da bu sabunun faydalarından sayılmaktadır. Lavanta sabununu bakım rutininizin vazgeçilmez bir parçası haline getirmeden önce bir dermatoloğa danışmanızı öneririz. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.